Lid worden

Het lidmaatschap van VWN is open voor iedereen die professioneel actief is op het gebied van publiekscommunicatie over wetenschap en techniek, zoals journalisten, voorlichters, communicatieadviseurs, radio- en tv-programmamakers, etc. Leden kunnen meedoen aan de activiteiten van VWN, zoals excursies, workshops, netwerkbijeenkomsten, congressen en het jaarlijkse evenement Bessensap waar wetenschap en pers elkaar ontmoeten.

contributie

De contributie bedraagt 35 euro per kalenderjaar. Wie gedurende het jaar lid wordt, betaalt 35 euro tot en met december, en moet in het voorjaar opnieuw contributie betalen voor het volgende jaar.

aanmelden

Stuur om lid te worden een e-mail naar de secretaris ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ). Vermeld in de mail je adresgegevens, telefoonnummer, naam van het bedrijf waarvoor je werkt en je werkgerelateerde contactgegevens (incl. website). Als je freelancer bent, kun je je persoonlijke website met gepubliceerde artikelen of andere producties vermelden. Privé-gegevens worden geregistreerd in ons systeem maar zijn alleen in te zien voor leden; werkgerelateerde gegevens worden openbaar getoond op je profielpagina, tenzij je hier bezwaar tegen hebt.

opzeggen

Opzeggen van het lidmaatschap kan alleen met ingang van een nieuw kalenderjaar en moet vóór 1 december schriftelijk of per e-mail geschieden. 

 

 
Boeken van VWN leden
Voelen

de magie van de tast
Henk Hellema

Voelen doen we allemaal. Het is zo vanzelfsprekend iets te voelen – een aanraking, kou, kietelen, jeuk en pijn – dat we er nauwelijks bij stilstaan hoe ingenieus en complex de tastzin in elkaar steekt. Er is echter maar weinig over geschreven. Henk Hellema dook de wetenschappelijke literatuur in, sprak met deskundigen en schreef er een boek over.

 

Lees meer...
Salpeter
 • HOU TOCH EENS OP MET DAT ZWART-WITDENKEN

  De pot verwijt de ketel… In zijn blog verwijt Roy Meijer dat de nieuwe naam van de VWN het zwart-witdenken tussen wetenschapsjournalisten en wetenschapsvoorlichters stimuleert. In zijn ijver om dat aan te tonen, ontkomt hij zelf niet aan het denken in zwart en wit.

  Natuurlijk is journalistiek een...

 • Is there a future for science journalism?

  A few weeks ago my wife, who does the bookkeeping, told me matter-of-factly that my turnover in 2013 was about half of what it had been the year before. Only then it really hit me that we are confronted with a crisis in science journalism. Until then I had been...

 • Is Marcel Hulspas een racist?

  In het jongste nummer van NWT Magazine heeft Marcel Hulspas een artikel over ‘duistere wetenschap’ — over zaken die eigenlijk taboe zijn maar waar de wetenschap wel wat over te zeggen heeft. De redactie van het tijdschrift is er kennelijk trots op, want het stuk wordt op...