European Science Open Forum 2012, juli, Dublin

Begin juli verkennen ruim vijfhonderd toponderzoekers uit 48 landen de grenzen van hun vakgebieden bij ESOF 2012 in Dublin. Onder hen vijf Nobelprijswinnaars en coryfeeën als Craig Venter (DNA), Rolf Dieter Heuer (deeltjesfysica), James Watson (genetica), Mary Robinson (klimaatwetenschap) Jules Hoffmann (immunologie) en Robbert Dijkgraaf (wetenschap in Europa)

ESOF, European Science Open Forum, is hiermee de grootste Europese media en publieksmanifestatie op het terrein van wetenschapscommunicatie in Europa en beleeft in Dublin haar zesde editie. Het staat open voor publiek en wetenschapsjournalisten. De laatste kunnen een gratis perskaart aanvragen. Op dit moment zijn er nog zeer goedkope vliegtickets bij Aer Lingus te koop, zo ook hotelaccommodatie in Dublin en elders in Ierland voor degenen die van de gelegenheid gebruik willen maken om Ierland iets verder te verkennen.

Nadere info over ESOF 2012 en aanmelden [hier]

Informatie over het programma [hier]

 

 
Boeken van VWN leden
Voelen

de magie van de tast
Henk Hellema

Voelen doen we allemaal. Het is zo vanzelfsprekend iets te voelen – een aanraking, kou, kietelen, jeuk en pijn – dat we er nauwelijks bij stilstaan hoe ingenieus en complex de tastzin in elkaar steekt. Er is echter maar weinig over geschreven. Henk Hellema dook de wetenschappelijke literatuur in, sprak met deskundigen en schreef er een boek over.

 

Lees meer...
Salpeter
 • HOU TOCH EENS OP MET DAT ZWART-WITDENKEN

  De pot verwijt de ketel… In zijn blog verwijt Roy Meijer dat de nieuwe naam van de VWN het zwart-witdenken tussen wetenschapsjournalisten en wetenschapsvoorlichters stimuleert. In zijn ijver om dat aan te tonen, ontkomt hij zelf niet aan het denken in zwart en wit.

  Natuurlijk is journalistiek een...

 • Is there a future for science journalism?

  A few weeks ago my wife, who does the bookkeeping, told me matter-of-factly that my turnover in 2013 was about half of what it had been the year before. Only then it really hit me that we are confronted with a crisis in science journalism. Until then I had been...

 • Is Marcel Hulspas een racist?

  In het jongste nummer van NWT Magazine heeft Marcel Hulspas een artikel over ‘duistere wetenschap’ — over zaken die eigenlijk taboe zijn maar waar de wetenschap wel wat over te zeggen heeft. De redactie van het tijdschrift is er kennelijk trots op, want het stuk wordt op...