Boeken van VWN leden

Tante An

De doolhof van tante An
Zoektocht naar een toekomst met minder dementie
Kirsten Emous

Kirsten Emous raakt gefascineerd wanneer haar actieve, eigenzinnige tante Annemarie OGENSCHIJNLIJK onverwacht verward raakt. ‘Alzheimer’, zeggen de deskundigen. Maar is dat ook zo?

 

De vervlogen droom

De vervlogen droom
Piloot: van held tot huurling
Nienke Groenendijk-Feenstra

De vervlogen droom duikt in de schimmige wereld van vliegscholen, banken en prijsvechters.

 

Biologie voor in bed

Biologie voor in bed, op het toilet of in bad
Stephan van Duin

Dierengedrag, voortplanting, DNA, de werking van hersenen, het reageren op prikkels of een simpel griepje, het is allemaal biologie. Biologie voor in bed, op het toilet of in bad is een algemene introductie tot dit brede onderwerp. Het boek staat vol met verrassende feiten, bijzondere dieren en planten, rare verschijnselen, maatschappelijk relevante onderwerpen en misvattingen. Met de nuttige informatie in dit fascinerende boek kun je de wereld om je heen beter begrijpen.

 

Rijden onder spanning

waarheen met de elektrische auto? - Rijkert Knoppers

Rijden onder spanning is het eerste Nederlandstalige boek op het gebied van de elektrische auto dat een zeer diepgravend en genuanceerd beeld schetst van de kansen en belemmeringen van elektrisch rijden. Zowel de zogeheten accuauto als de brandstofcelauto komen uitvoerig aan bod.
Naast allerlei technische en milieukundige aspecten krijgt de lezer ook inzicht in de boeiende geschiedenis van elektrisch rijden. Het boek is ook goed toegankelijk voor de niet in techniek gespecialiseerde lezer.

 

Alle bessen kun je eten

"Alle bessen kun je eten, alleen sommige maar één keer" is de debuutroman van Gemma Venhuizen; schrijver, fysisch geograaf en wetenschapsjournalist.

 

Homo Sociologicus

Het Temperament van de Homo Sociologicus - Ellie Smolenaars

Grafstenen lezen, Afrikaanse stammenfeestjes in Londen bezoeken, concentratiekampen herinneren en textielarbeiders volgen. Of een boerka vergelijken met een voor de vrieskou ingepakte elfstedenschaatser.

 
Salpeter
 • HOU TOCH EENS OP MET DAT ZWART-WITDENKEN

  De pot verwijt de ketel… In zijn blog verwijt Roy Meijer dat de nieuwe naam van de VWN het zwart-witdenken tussen wetenschapsjournalisten en wetenschapsvoorlichters stimuleert. In zijn ijver om dat aan te tonen, ontkomt hij zelf niet aan het denken in zwart en wit.

  Natuurlijk is journalistiek een...

 • Is there a future for science journalism?

  A few weeks ago my wife, who does the bookkeeping, told me matter-of-factly that my turnover in 2013 was about half of what it had been the year before. Only then it really hit me that we are confronted with a crisis in science journalism. Until then I had been...

 • Is Marcel Hulspas een racist?

  In het jongste nummer van NWT Magazine heeft Marcel Hulspas een artikel over ‘duistere wetenschap’ — over zaken die eigenlijk taboe zijn maar waar de wetenschap wel wat over te zeggen heeft. De redactie van het tijdschrift is er kennelijk trots op, want het stuk wordt op...